GA DIRECT NAAR DE TESTS

De beroepskeuzetesten voor professioneel gebruik van Werkcontact

Beroepskeuze Online is onderdeel van Werkcontact B.V. en biedt sinds 2003 professionele online testen aan. Kijk voor meer informatie over outplacement en ons privacyreglement op Outplacementbureau.nl. Voor meer informatie over spoor 2 re-integratie kijkt u op Spoor2reintegratiespecialist.nl.
Voor meer informatie over paardencoaching kijkt u op Horses & Coaching. Meer informatie over de vertrouwenspersoon van Werkcontact leest u op Onafhankelijk-vertrouwenspersoon.nl.

Scholieren willen meer studiekeuzebegeleiding

Uit recent onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de middelbare scholieren niet tevreden is met de geboden studiekeuze- en beroepskeuze-begeleiding. Ze vinden dat ze zelf teveel moeten uitzoeken.

Vooral VWO-scholieren blijken ontevreden met de keuzebegeleiding, scholingsadvies en het gebrekkige beroepskeuzeadvies en het ontbreken van een beroepskeuzetest (59 %).

En dat terwijl bijna drie op de vijf scholieren zeggen het moeilijk te vinden een vervolgstudie te kiezen. Liefst een op de vijf examenleerlingen is niet zeker over de gekozen vervolgopleiding. Leerlingen twijfelen vooral omdat zij nog niet weten wat hun doel in het leven is en omdat zij uit teveel opleidingen kunnen kiezen. Hoe hoger het schooltype dat leerlingen volgen, hoe moeilijker zij het vinden om een beroepskeuze te maken. Meer dan vier op de vijf scholieren heeft veel aan het advies van de ouders in deze kwestie. Ruim de helft wordt be├»nvloed door gesprekken met vrienden. De onzekerheid van eindexamen-scholieren over de studie blijkt ook uit de hoge percentages studenten die binnen een jaar met hun studie stoppen (10 %) of toch voor een andere studierichting kiezen  (25 %). Volgens DeDecaan.net kost alleen al de uitval van HBO- en Universitaire studenten de overheid ieder jaar opnieuw 373 miljoen euro.


Download dit artikel